Home
Acupunctuur
Homeopathie
Klankmassage-Therapie
VP3-voedingsprogramma
Kosten en vergoeding
  --------------------------
Contact en VP3 bestellen
Nieuws en links
   
   
    sitebouw jdb.nl

Homeopathie

Homeopathie werkt op het principe dat water een geheugen heeft. In de homeopathie houdt men bij de geneesmiddelen rekening met het gelijksoortigheidsbeginsel. Dit wil zeggen dat het ziektebeeld van de patiënt op wezenlijke punten overeen moet stemmen met het geneesmiddelenbeeld. Als dat zo is dan heeft het verzwakte organisme dit homeopathische middel nodig om sneller van de aandoening te herstellen.

Grondlegger Samuel Hahnemann

Homeopathie is een natuurlijke en wetenschappelijke geneeswijze.
De grondlegger is Samuel Hahnemann (Duitsland, 1755-1843), arts en scheikundige. In de tweede helft van de achttiende eeuw ontdekte Hahnemann een belangrijke natuurwet: een stof die bepaalde verschijnselen kan opwekken, is ook in staat diezelfde verschijnselen te genezen. Dit is het basisprincipe van de homeopathie.

Mild & effectief
Homeopathie is een milde, effectieve manier om mensen te behandelen tegen allerlei ziekten en kwalen. Het doel van homeopathie is het herstellen van het natuurlijke evenwicht, zowel lichamelijk als psychisch. Als dit evenwicht verstoord raakt, kunnen er ziekten ontstaan.

Natuurlijk evenwicht

Het Centrum voor Medical Wellness zoekt samen met de patiënt naar de oorzaken van de verstoring.

Met behulp van homeopathische geneesmiddelen wordt getracht het natuurlijke evenwicht te herstellen. Overigens kunnen reguliere en homeopathische geneesmiddelen naast elkaar gebruikt worden. Homeopathie kan bij vrijwel alle ziekten worden toegepast en op elke leeftijd.v

Chronische aandoeningen
De grote kracht van de homeopathie ligt vooral in de behandeling van chronische aandoeningen. Voorbeelden zijn luchtwegaandoeningen, gewrichtsklachten, ontstekingen, huidaandoeningen, allergieën, maagdarmstoornissen, hoofdpijnen, slaapproblemen, maar ook klachten van psychische aard. Uiteraard zijn niet alle ziekten homeopathisch te genezen, maar in de praktijk blijkt dat er in zo'n 70% van de gevallen een duidelijke verbetering van de klachten optreedt. Als er een passend geneesmiddel gevonden wordt, zal in ieder geval de kwaliteit van leven verbeteren.

Acupunctuur
Naast homeopathie past het Centrum voor Medical Wellness ook acupunctuur toe. Indien nodig, of als een persoon helemaal niet geschikt is voor homeopathie, wordt de therapie aangevuld met voedingssupplementen en fytotherapie (phytos = plant). Daarbij wordt gebruik gemaakt van zowel westerse- als Chinese kruidenformules.

Lichaamsreiniging

In veel gevallen is het aan te bevelen om voorafgaand aan de homeopathie het lichaam grondig te reinigen en te ontdoen van afvalstoffen. Daardoor regenereert het lichaam en zijn de effecten van de natuurlijke behandelmethodes optimaler. Voor het reinigen van het lichaam gebruikt het Centrum voor Medical Wellness het VP3-voedingsprogramma uit Zwitserland.

Bij iedere behandeling van het Centrum voor Medical Wellness geldt: er wordt er eerst naar de diagnose volgens de westerse geneeskunst gekeken om ernstige aandoeningen uit te sluiten. Zonodig wordt doorverwezen naar de eigen huisarts.